WSJ: TRUMPS RåDGIVARE VILL GE HONOM MAKT öVER RäNTAN

Flera i Donald Trumps tidigare presidentstab håller på att utforma en plan som ska ge honom större inflytande över Federal Reserve. Ett av förslagen är att Trump ska rådfrågas om räntebeslut ifall han blir president igen. Det uppger källor för Wall Street Journal.

Enligt tidningen har gruppen tagit fram ett hemligt dokument på tio sidor med olika förslag som allvarligt skulle underminera centralbankens oberoende. Det är oklart om Trump haft något finger med i spelet, men vissa av källorna bedömer att gruppen har fått hans välsignelse.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Expresidentens talesperson: Bara uttalanden som kommer direkt från Trump ska ses som officiella (The Wall Street Journal)

Utkastet innehåller också ett förslag om att sparka Fedchefen Jerome Powell (CNBC)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Valet i USA på Omni

2024-04-26T12:14:30Z dg43tfdfdgfd