OSCAR ENGELBERT TVINGAS SäLJA MERPARTEN AV SITT INNEHAV

Oscar Engelbert har sålt merparten av sitt innehav i Oscar Properties som en följd av en pantrealisation. Det framgår av ett flaggningsmeddelande till Finansinspektionen.

I och med försäljningen går Engelbert från att vara största ägare med ett innehav på 20 procent till en tredjeplats i ägarlistan med ett innehav på drygt 3 procent.

Aktierna såldes till kursen 0,87 kronor vilket ger ett totalbelopp på 21 miljoner kronor. På måndagen var kursen 0,26 kronor.

I februari stämde Peter Erikssons fastighets AB (Pefab) Oscar Engelbert på 100 miljoner kronor för en fastighetsaffär från 2021. Säljaren lånade ut pengarna och menar att Oscar Properties gjort sig skyldiga till dubbel pantsättning. Om dagens pantrealisation har något med den stämningsansökan att göra framgår inte.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Börsinformation (finanscentralen.fi.se)

Flaggningsmeddelande i Oscar Properties (mfn.se)

Finansinspektionens insynsrapportering (marknadssok.fi.se)

Läs mer om Krisen i Oscar Properties på Omni

2024-05-07T06:45:20Z dg43tfdfdgfd