STORBOLAGSINDEXET SLOG NYTT REKORD – BETSSON RUSADE

Stockholmsbörsen avslutade veckan i dur efter en rapportspäckad fredag. Storbolagsindexet stängde på en ny rekordnivå. • OMXSPI: +1,6% • OMXS30: +1,3% Kullagerjätten SKF vittnar om en svag efterfrågan men lyckades ändå överträffa vinstförväntningarna. Aktien handlades upp nära 3 procent.

Saab hade inga problem med efterfrågan och krossade estimaten. Med en urstark orderingång vågade sig försvarsbolaget på att höja tillväxtprognosen. Men marknadens förväntningar var högt ställda och aktien backade 1 procent.

Vitvarujätten Electrolux meddelade i går att vd Jonas Samuelson avgår. Förlusten nästintill trefaldigades i kvartalet, men det var inte lika illa som befarat. Aktien lyfte 6 procent.

Autoliv slog vinstestimaten och belönades med en kursuppgång på 5 procent.

Hexagons siffror var något sämre än förhandstipsen och bolaget flaggar för en slagig efterfrågan framöver. Aktien backade 1,5 procent.

Hårt blankade Hexatronic rasades inledningsvis tvåsiffrigt efter att ha uppvisat en kraftigt intäktstapp. Men aktien vände senare upp till plus 6 procent.

Betsson krossade vinstprognoserna och rusade 13 procent.

Oscar Properties rasade 49 procent efter avhopp i styrelsen och efter att ha begärts i konkurs för tredje gången.

New York-börserna i går S&P 500: -0,5% Dow Jones: -1,0% Nasdaq: -0,6%

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Nordnet (www.nordnet.se)

Avanza (www.avanza.se)

Aktieanalyser hos Affärsvärlden (Affärsvärlden)

Läs mer om Dagens börs på Omni

2024-04-26T07:13:29Z dg43tfdfdgfd