UC: KONKURSERNA FORTSäTTER SKENA – DYSTERT TECKEN

Konkurserna fortsätter att öka i Sverige enligt kreditupplysningsföretaget UC. Det skriver TT.

I april nåddes nya rekordnivåer när antalet bolag som fått kasta in handduken ökade med 68 procent inom de tio största branscherna jämfört med samma månad i fjol. Nu har även större bolag börjat möta svårigheter.

I mars vände det inom handeln, men i april har det tagit fart igen och konkurserna ökade med 72 procent. För bevakning och fastighetsservice ser det ännu mörkare ut och antalet ökade med hela 158 procent.

”Det här är ett dystert tecken på att uthålligheten börjar sina, och att även de mer ekonomiskt motståndskraftiga på marknaden inte längre klarar av att hålla sig ovan ytan”, skriver UC:s vd Gabriella Göransson i ett pressmeddelande.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

”För många är det en riktig mardröm just nu” (TT)

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige (23 april) (www.market.se)

Konkurserna fortsätter rusa – upp 36 procent i mars (2 april) (www.market.se)

Läs mer om Ekonomi på Omni

2024-05-02T08:07:43Z dg43tfdfdgfd