TRUMP MEDIAS REVISOR LäGGS NER EFTER ”MASSIVT BEDRäGERI”

USA:s finansmyndighet SEC anklagar Trump Medias revisionsbyrå för ”omfattande bedrägeri”.

Toppfirman BF Borgers stängs av permanent efter att ha satt i system att förfalska handlingar, byta datum på dokument och hitta på möten, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt en uppgörelse med SEC ska Borgers betala böter på 12 miljoner dollar, motsvarande 130 miljoner kronor. Däremot behöver firman varken erkänna eller förneka skuld, skriver SEC. Enligt myndigheten berör bedrägerierna över 1 500 bolagshandlingar. Om några av dem handlar om Trump Media, avslöjas inte.

Trump Media uppger i ett uttalande att man ser fram emot att arbeta med en annan revisionsbyrå till följd av SEC:s beslut, skriver Bloomberg.

Trump Medias aktie tappade 1,5 procent på Wall Street på fredagen.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

SEC har gått igenom dokument från 2021 till 2023 (www.sec.gov)

SEC: Är en fabrik av fuskrevisioner (Financial Times)

Grundaren Ben Borgers ska betala 2 miljoner dollar (Bloomberg)

Läs mer om Trumps juridiska affärer på Omni

2024-05-03T16:47:37Z dg43tfdfdgfd