TIKTOKFöRBUD HOTAR USA:S INFLUERARE: ”KNIV I RYGGEN”

Många amerikanska influerare riskerar att förlora sina huvudsakliga inkomstkällor om USA förbjuder den populära appen Tiktok, som har 150 miljoner användare i landet, rapporterar Newsweek.

– Det är som en kniv i ryggen [...] Utan Tiktok hade jag aldrig vuxit på Snapchat, Instagram eller Youtube, säger Noah Jay Wood, som har 7,2 miljoner följare, till tidningen.

Indien förbjöd den Kina-ägda appen för ett år sedan, vilket kan ge en föraning om vad som komma skall, enligt France 24. Lokala plattformar hade svårt att fylla tomrummet, många valde de amerikanska alternativen och kämpar nu med att återuppbygga sina följarskaror.

– Det är svårt att återskapa framgången någon annanstans, eftersom jag inte har fått samma engagemang från följare på någon annan plattform, säger 30-åriga Kumar, som hade över 1,5 miljoner följare på sina dansvideor, till France 24.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Goldman Sachs prognos: Industrin kunde omsätta 480 miljarder dollar 2027 (newsweek.com)

Kumar: ”Det tar år att växa en publik på Instagram – särskilt på Youtube” (www.france24.com)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Influerarbranschen på Omni

2024-05-01T20:05:36Z dg43tfdfdgfd