ORO FöR FLER VISSELBLåSARE – EFTER TVå DöDSFALL

Efter att två visselblåsare på Boeing dött med kort intervall oroas nu deras advokater för ytterligare minst tio personer som slagit larm, rapporterar New York Post. Dels oroas man att visselblåsarna ska backa och dels för deras säkerhet.

Enligt anonyma kollegor till John Barnett, en av visselblåsarna, hade han ”skaffat sig mäktiga fiender” före sitt misstänkta självmord i mars. Den andra personen, Joshua Dean som arbetade på underleverantören Sprit Aerosystems, dog nyligen av en misstänkt bakterieinfektion.

Advokaten Brian Knowles, som representerade båda männen, uppger för tidningen att de var ”hjältar” och ville hjälpa bolaget att förbättras.

– De talade inte ut för att irritera eller bli kända. De höjde varningsflaggor för att folks liv står på spel, säger han.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Både Boeing och Spirit uppger att man uppmuntrar personal att ”tala ut om problem” (nypost.com)

Barnetts kollegor är ”skeptiska” till att han begick självmord (15 mars) (nypost.com)

Visselblåsare på Boeing död – andra på två månader (www.seattletimes.com)

Läs mer om Problemen med Boeing-planen på Omni

2024-05-05T08:54:08Z dg43tfdfdgfd