KLART: PTS MåSTE DELA INFORMATION TILL HUAWEI

Post- och telestyrelsen, PTS, kommer att behöva dela hemligstämplade uppgifter med telekomjätten Huawei, enligt ett regeringsbeslut som Telekomnyheterna tagit del av.

Huawei har tagit PTS beslut att bannlysa till skiljedomstolen ICSID, där Justitiekanslern företräder Sverige. JK har i sin tur begärt ut underlaget till PTS beslut, som bland annat utgörs av sekretessbelagda rapporter från Säpo och Försvarsmakten.

Regeringen godkänner nu undantag från sekretessen, vilket gör att underlaget kommer att delas med både JK och Huawei. ”Uppgiftslämnandet ska begränsas till vad Justitiekanslern anser är nödvändigt för att bevaka statens rätt och föra dess talan i skiljeförfarandet”, skriver regeringen.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Ericsson motsatte sig JK:s önskan (Dagens Industri)

Ska dela med sig av ansökningarna inför den planerade auktionen (www.telekomnyheterna.se)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Ekonomi på Omni

2024-04-19T17:23:19Z dg43tfdfdgfd