EXPERTER OM INFLUERARE: ”ÄR I GRUNDEN SKOJARE”

Marknadsföring genom influerare har exploderat de senaste åren och omsättningen beräknas till 24 miljarder dollar i år, enligt en rapport från Influencer Marketing Hub. Samtidigt ökar problemen med manipulerade följartal och opålitliga produkter.

– De flesta av dessa online-influerare gör sin egen grej, och de är i grunden skojare, säger David Camp, medgrundare på marknadsföringsföretaget Metaforce, till BI.

Enligt forskaren Emily Hund måste branschen bli mer seriös – bland annat genom att att skydda influencers rättigheter. ”Oavsett om det sker genom facklig organisation eller på annat sätt, måste plattformstransparens och ansvarsskyldighet, samt skyddet av influencers rättigheter, förbli i centrum”, skriver hon i Harvard Business Review.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Italienska Chiara Ferragni blev bötfälld i januari med 1 miljon dollar för en vilseledande välgörenhetskampanj (Business Insider)

Forskaren: Industrin har stora problem (hbr.org)

Läs rapporten från Influencer Marketing Hub här (influencermarketinghub.com)

Läs mer om Influerarbranschen på Omni

2024-05-01T19:35:24Z dg43tfdfdgfd