EU öPPNAR FöR FöRBUD MOT TIKTOK-FUNKTION

EU-kommissionen öppnar för att förbjuda ”Tiktok Lite”, en funktion inom appen som anses vara beroendeframkallande. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Frankrike och Spanien får Tiktokanvändare tillgång till ”Lite”, som ger användare poäng för att genomföra uppgifter på appen, som att gilla material, följa konton och bjuda in vänner. Kommissionen skriver att bolaget inte gjort en tillräcklig riskbedömning hur det påverkar användare – särskilt ungas mentala hälsa.

”Vi står redo att att vidta åtgärder enligt Digital Services Act, inklusive att stänga av Tiktok Lite”, säger kommissionären Thierry Breton i pressmeddelandet.

Tiktok säger i ett uttalande att man är ”besviken” över EU:s granskning.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Tiktok måste utreda hur Lite-funktionen påverkar användare (ec.europa.eu)

”Är av särskild oro när det gäller barn” (TT)

Tiktok: ”Besviken” (AFP)

Läs mer om Turerna kring Tiktok på Omni

2024-04-22T17:00:47Z dg43tfdfdgfd