EU GRANSKAR META – KAN Få DYR BOT FöR DESINFORMATION

EU-kommissionen har startat en granskning över hur Instagram och Facebook hanterar desinformationen från Ryssland och andra länder, rapporterar Politico.

Meta väntas bli fälld med stöd i den nya digitala lagen DSA och därmed få saftiga böter, skriver tidningen. Lagen ger kommissionen rätt att ge böter på upp till 6 procent av ett bolags årliga omsättning.

– Kommissionen har skapat dessa medel för att skydda europeiska medborgare från riktad desinformation och manipulation (...) om vi misstänker att reglerna överträds – agerar vi, säger ordförande Ursula von der Leyen.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

EU-länderna har krismöten för att stoppa desinformation mot valet (www.politico.eu)

Thierry Breton: Utredningen ska säkerställa att bolaget gör vad som krävs för att stoppa desinformationen (www.barrons.com)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om EU vs techjättarna på Omni

2024-04-30T11:15:15Z dg43tfdfdgfd