DOMAREN OM BANKMAN-FRIED: HAN VISSTE VAD HAN GJORDE

Den tidigare kryptomogulen Sam Bankman-Fried sa i rätten att han ångrar sina handlingar som ledde fram till kollapsen av kryptobörsen FTX, rapporterar flera medier.

– Delen av mitt liv där jag kan göra någon nytta är troligtvis över, sa han i rätten.

Drygt 85 miljarder kronor beräknas ha tagits från kundernas konton i vad som kallats en av de största bedrägerihärvorna i amerikansk historia, skriver Reuters. Bankman-Fried har hävdat att de tog risker – men inte att man gjorde det med syfte att lura kunderna på pengar.

Domaren Lewis Kaplan som gav honom 25 års fängelse gav en helt annan bild. Han kallade Bankman-Fried ambitiös, svekfull och som en person som var villig att ”spela med kundernas levebröd”, enligt Business Insider.

– Han visste vad han gjorde. Han visste att det var kriminellt. Det han ångrar är att han satsade på att inte åka fast, sa Kaplan, enligt flera medier.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Domaren Kaplan om längden på straffet: Finns risk att han gör något väldigt dåligt i framtiden (Business Insider)

Bankman-Fried: Jag fattade en serie dåliga beslut (Bloomberg)

Ett av brottsoffren: Hela mitt liv blev förstört (CNBC)

Läs mer om Domen mot Bankman-Fried på Omni

2024-03-28T18:44:09Z dg43tfdfdgfd