BOEINGS VISSELSBLåSARE: ”BLEV TILLSAGD ATT HåLLA KäFTEN”

Efter flera säkerhetsincidenter för Boeing under året var flygplanstillverkaren i fokus för senaten som diskuterade frågan under onsdagen, rapporterar internationella medier. Visselblåsaren Sam Salehpour anklagade företaget för att ignorera hans varningar och tysta honom.

– Jag blev tillsagd att hålla käften, sa han i ett förberett tal.

Salehpour påstod att det inte fanns någon säkerhetskultur och att responsen från företaget blev allt mer fientlig ju mer oro han uttryckte.

Boeing försvarade sig mot anklagelserna och talade om tillverkningen av 787 Dreamliner.

”Under (myndigheten) FAA:s tillsyn har vi noggrant inspekterat och förbättrat produktionskvaliteten på våra flygplan. Vi är helt övertygade om säkerheten och hållbarheten hos 787 Dreamliner”, skrev de i ett uttalande innan utfrågningen.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

FBI har varit inblandade – vill inte kommentera (Reuters)

Ett annat vittne: ”Kriminell mörkläggning” (CNN)

FAA har skärpt övervakningen av Boeing (Bloomberg)

Läs mer om Problemen med Boeing-planen på Omni

2024-04-18T09:37:26Z dg43tfdfdgfd