BANKEN NEKADE GRAVID KVINNA ANSTäLLNING

En kvinna nekades provanställning på grund av att hon var gravid. Det är diskriminering, menar Diskrimineringsombudsmannen (DO) och begär att banken ska betala 140 000 kronor i ersättning till kvinnan. Det skriver DO i ett pressmeddelande.

Rekryteringen avbröts när kvinnan sa att hon var gravid med motiveringen att hon inte kommer att kunna jobba sammanhängande i sex månader. Något som banken menade var ett krav för tjänsten.

– Under alla förhållanden är det aktuella kravet för tjänsten diskriminerande då det särskilt missgynnar kvinnor, säger Sofie Rykowski, processförare på DO:s processenhet.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Beloppet motiveras enligt DO bland annat av bolagets storlek (www.do.se)

Missgynnar särskilt kvinnor (TT)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Svenska jämställdheten på Omni

2024-04-19T04:23:01Z dg43tfdfdgfd