ARLA HöJER PRISERNA: ”SKA KOMPENSERA BöNDERNA”

Arla höjer priserna på flera produkter från och med måndag, den 1 april, skriver Aftonbladet och GP. Prishöjningarna väntas slå igenom i butik inom några veckor.

Exakt hur stora höjningar det handlar om kan Arla inte uppge, eftersom det är de enskilda butikerna som sätter priserna.

I höstas och i början av året höjde Arla betalningen till bönderna. Det finns flera orsaker till att priserna återigen justeras upp, enligt presschefen Max Wallenberg.

– På gårdsnivå var det tufft med torka, sen jätteblött och sen rekordhöga räntehöjningar, så det handlar om att kompensera bönderna för de stora kostnaderna, säger han till GP.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Arla höjer priserna – mjölken blir dyrare (Aftonbladet)

Priserna påverkas även av prisläget i övriga världen (Göteborgs-Posten)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Matpriserna på Omni

2024-03-29T04:45:09Z dg43tfdfdgfd