AKADEMIKER OCH ARBETSGIVARE HAR ENATS OM NYTT AVTAL

Arbetsgivarna och facket har enats om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag. Det skriver Akademikeralliansen i ett pressmeddelade.

I avtalet ingår förändringar som bland annat ska ge akademiker bättre löneprocesser, arbetsmiljö och kompetensutveckling. ”I överenskommelsen ingår också en satsning som syftar till att förbättra chefers förutsättningar att utöva sitt ledarskap”, skriver facket.

― Det är viktigt att vi förstärker arbetsmiljöarbetet för alla våra medlemsgrupper men också fokuserar särskilt på chefers arbetsmiljö, säger Magnus Berg, ordförande i Akademikeralliansens förhandlingsdelegation, i ett uttalande.

Akademikeralliansen består av 16 fackförbund inom centralorganisationen Saco.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Nytt avtal klart för akademiker i kommuner och regioner (www.saco.se)

Facket: Chefer behöver ha en hållbar arbetsmiljö (TT)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Avtalsrörelsen på Omni

2024-03-28T17:59:08Z dg43tfdfdgfd