Så AGERADE SMåSPARARNA I MARS

Småsparare övergav SAS och har förlorat tålamodet med SBB och Sinch.

Däremot hoppas man på fortsatt uppgång för hajpade Nvidia. Det visar Nordnets statistik för mars månad.

Stockholmsbörsens positiva inledning på året har hållit i sig under mars och Nordnets kunder valde att köpa in sig i ett par bolag som gått starkt den senaste tiden.

Saab och Volvo finns båda med på listan över mest köpta aktier men de utländska kursraketerna Novo Nordisk och techbolaget Nvidia återfinns också på listan. Medan Nvidia rusat drygt 90 procent sedan årsskiftet är Novo Nordisk upp nästan 30 procent.

"De är båda inne i en otroligt stark trend med fenomenala uppgångar bakom sig. I Nvidias fall kan man fundera på om det egentligen finns något mörkt moln på himlen. Kanske är det att jämförelsesiffrorna, men även den egna aggressiva prissättningen, kan bli allt svårare att matcha. Spararna tror dock stenhårt på att dessa ångvältar till aktier ska fortsätta sin framfart", skriver sparekonomen Frida Bratt i en kommentar.

Bland de mest sålda aktierna finns SAS där bolagets vd vid flera tillfällen upprepat att aktievärdet kommer att bli lika med noll i anslutning till den process bolaget nu genomgår. Molntjänstbolaget Sinch som rasat 30 procent sedan årsskiftet finns också med bland de mest sålda aktierna.

Mest köpta och sålda aktier hos Nordnet i mars
Mest köpta Mest sålda
Handelsbanken SAS
Saab Sinch
Investor SBB
Novo Nordisk Orrön Energy
Volvo Scandic Hotels
SEB New Wave
Nvidia Neobo Fastigheter
Cibus Stora Enso
SSAB H&M
Swedbank Awardit
Källa: Nordnet

2024-03-28T05:11:41Z dg43tfdfdgfd