OPEN AI:S VD: CHAT GPT äR PINSAM

Chat GPT är en "pinsam produkt" och nuvarande version den "dummaste" de flesta av oss kommer använda. Det säger Sam Altman, vd för Open AI, som driver Chat GPT.

Det citatvänliga ordvalet från Altman kom vid en tillställning på Stanford-universitetet. Altman var där för att prata om bland annat entreprenörskap, men också AI.

Efter att moderatorn för träffen inlett en fråga med att beskriva Chat GPT som "fenomenal" svarar Altman:

– Det är vänligt av dig att säga. Men Chat GPT är inte fenomenal. Chat GPT är lätt pinsam som bäst. GPT4 är den dummaste modellen som någon av er någonsin kommer att behöva använda, på långa vägar.

Altman fortsätter med att förklara att det är viktigt att få ut modeller och produkter tidigt och ofta. Open AI-vd:n utvecklar sedan sitt resonemang om företagets egna produkter och om AI i stort med att säga:

– Något vi lärt oss är att AI och överraskningar inte går så bra ihop. Folk vill inte bli överraskade, de vill ha en gradvis utveckling.

AI-utveckling är dyrt, men inget som bekymrar Altman. Han har blicken fast vid något som ännu inte uppnåtts:

– Huruvida vi bränner 500 miljoner dollar per år, eller 5 miljarder eller 50 miljarder, jag bryr mig inte. Ärligt talat så bryr jag mig inte.

– Vi bygger AGI (artificiell generell intelligens), det kommer att vara dyrt. Men det är också värt det.

2024-05-03T03:46:34Z dg43tfdfdgfd