IF METALL LäTTAR På TESLA-BLOCKADEN

IF Metall lättar på blockaden mot Teslas skadeverkstäder från onsdagen. Anledningen är att jobb läggs ut på verkstäder som saknar kollektivavtal.

– Vi ser alltid över våra olika konfliktåtgärder och vi har märkt att försäkringsbolag lägger ut den här typen av verkstadsjobb på verkstäder som helt saknar kollektivavtal och vi vill ju såklart inte att våra konfliktåtgärder och vår blockad ska gynna sådana verksamheter, säger IF Metalls presschef Jesper Pettersson till Dagens industri.

Nu läggs ett nytt varsel som förändrar den gamla blockaden. Förändringen innebär att krock- eller plåtskador, men även tekniska fel som Teslabilar ådragit sig efter att fabriksgarantin gått ut kommer att kunna åtgärdas.

Kvar finns däremot vissa restriktioner för servicearbete på bilar som ägs av Tesla, bilar med transportskador och bilar som omfattas av fabriksgaranti, skriver sajten Allt om elbil.

Konflikten mellan IF Metall och Tesla, som har pågått sedan oktober förra året, gäller fackets krav på att teckna kollektivavtal med den amerikanska elbilstillverkaren.

2024-04-30T15:51:46Z dg43tfdfdgfd