BLUFFREVISOR STOPPAS – GRANSKADE TRUMPS BOLAG

Myndigheterna tvingar en stor amerikansk revisorsfirma, som anlitats av expresidenten Donald Trumps mediebolag Trump Media, att stänga permanent.

Firman anklagas för grovt bedrägeri av USA:s finansinspektion SEC.

Firman, BF Borgers, och dess ägare Ben Borgers varken erkänner eller förnekar brott, men har gått med på avstängningen i utbyte mot att utredningen läggs ned.

Utöver avstängningen ska firman och ägaren betala böter om totalt 14 miljoner dollar, motsvarande cirka 150 miljoner kronor, som civilrättslig påföljd.

SEC-toppen Gurbir Grewal beskriver fallet som ett av de allvarligaste någonsin i sitt slag och säger att firman har skadat förtroendet för marknaden.

"Tack vare det hårda arbete som medarbetare på SEC lagt ned har Borgers och hans bluffverkstad stängts ned permanent", säger Gurbir Grewal i ett pressmeddelande.

Bland annat ska firman ha förfalskat handlingar, tagit gamla dokument och bytt datum för att få dem att se nya ut och hittat på möten som aldrig ägt rum.

Enligt SEC har det misstänkta bedrägeriet påverkat över 1 500 ärenden som inspektionen granskat under perioden januari 2021–juni 2023.

2024-05-03T14:48:18Z dg43tfdfdgfd